Val Thorens
En nästan religiös dragningskraft får tusentals unga skandinaver att årligen bege sig till den i allra högsta grad levande skidorten Val Thorens. Byn är belägen i världens största sammanhängande skidsystem - De tre dalarna - så både pjäxor och dansskor är obligatoriskt för en riktigt lyckad semester.
Nedfarterna från toppen bjuder på något av den bästa åkning som Alperna kan erbjuda och svårighetsgraden är ganska hög. Nu är De tre dalarna så stort att alla oavsett nivå finner lämpliga utmaningar i denna fantastiska metropol. Du kommer i princip inte att behöva ta av dig skidorna någon gång. Sammankopplingen mellan nedfarter och liftsystem fungerar så effektivt att det är svårt att finna en motsvarighet till De tre dalarna. Ta för dig av härligheterna, det finns så det räcker!

Vi befinner oss i en utpräglad skidort som är byggd för att åkare så fort och lätt som möjligt skall komma ut i backen. Nästan oavsett var i byn man bor eller befinner sig kan man faktiskt börja åka skidor med en gång utan att först behöva trängas i en överfull skidbuss. Med startposition på 2 300 meters höjd är chanserna dessutom riktigt goda att allt det där kalla och vita ligger där det skall. Val Thorens satsar mycket på nattlivet. Det gör naturligtvis byn till en favorit bland många ungdomar och tack vare sin storlek kan Val Thorens även erbjuda mindre festinriktade personer nöjen och aktiviteter.

Byns läge:  2300 m.o.h.
Högsta åkhöjd:  3300 m.o.h.
Lägsta åkhöjd:  1815 m.o.h.
Längsta pist i km:  8 km.
Antal svarta pister:  35 
Antal röda pister:  108 
Antal blå pister:  101 
Antal gröna pister:  46 
Totalt antal km pist:  600 
Antal bygelliftar:  87 
Antal stolliftar:  68 
Antal gondolliftar:  39 
 
Antal kabinbanor: 
Antal tågbanor: 
Totalt antal liftar:  196 
Liftkapacitet, pers/t:  242400 
Snökanoner:  ja 
Gratis skidbuss:  ja 
Snowboard park:  ja 
Off-pist:  ja 
Sportscenter:  ja 
Badhus:  ja 
Antal barer:  17 
Antal diskotek: